Putovanje Andaluzija i Lisabon

Termin : 17.-22.10.2018.

 

Putovanje Andaluzija i Lisabon | avionom iz Zagreba

Andaluzija – najjužnija španjolska pokrajina, sunčana, topla i strasna.  Tu su nastale španjolske gitare, tu je nastala korida, tu je se rodio i tu se pleše pravi, izvorni flamenco.  Tu se nalaze spektakularne građevine poput katedrale u Sevilli ili grandiozne Alhambre. Andaluziju se mora posjetiti – iskoristite posebnu ponudu.  Vrijednost više: uključena ulaznica za Alhambru!


Andaluzija i Lisabon  – Program putovanja :

Termin : 17.-22.10.2018.

1. dan, Zagreb – Lisabon – Sevilla

Sastanak putnika na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta kod šaltera informacija. Polazak aviona u 07.55h. Po dolasku u Lisabon u 10.10h, nastavak puta Andaluziji, prema Sevilli. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Sevilla – Cordoba – Granada

Doručak. Slijedi razgled prijestolnice Andaluzije: katedrala sa zvonikom Giralda, vojna promatračnica Torre Del Oro, Royal Alcazar – kraljevska palača nekadašnja maurska tvrđava, sveučilište, park Marije Luise i Plaza de Espana… Nastavak puta za Cordobu. Po dolasku razgled povijesne jezgre nekadašnjeg najvećeg europskog grada s velikim utjecajem maurske kulture pod zaštitom UNESCO-a: katedrala Mezquita (nekadašnja Abdurahmanova džamija), Biskupska palača, židovska četvrt Judeira, most Puerte Romano, Plaza del Porto na kojoj se nalaze mnogi muzeji. Vožnja do Granade koja je ime dobila po naru ili šipku (granada na španjolskom). Dolazak u večernjim satima te smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Granada – Alhambra – Sevilla

Doručak. Odlazak u razgled starog centra grada: renesansna crkva iz 16.st., katedrala Inkarnacije i kraljevska kapela u kojoj se nalaze grobovi kraljice Izabele i kralja Ferdinanda. Slijedi vožnja do palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade te palače Generalife i vrtova. Razgled. Povratak u Sevillu. Fakultativno večera u restoranu s Flamencom. Noćenje u hotelu.

4. dan, Sevilla – Evora – Lisabon

Doručak. Vožnja prema Evori. Po dolasku kraći razgled centra grada koji je pod zaštitom UNESCO-a: trg Giraldo, katedrala, rimski hram, crkva sv. Franje… Nastavak puta za Lisabon. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Noćenje.

5. dan, Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada: prvo do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima, odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama. Panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina… Slobodno poslijepodne za vlastite interese. Fakultativno večera u restoranu s Fadom. 

6. dan, Lisabon – Zagreb

Doručak. Transfer do aerodroma u Lisabonu, gdje treba biti 2 sata prije leta. Let za Zagreb u 11.00h, s dolaskom u 15.10h.

Cijena aranžmana “Putovanje Andaluzija i Lisabon” po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1316,00KM   / 1263,00KM first minute

* First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata za zrakoplovne takse:  314,00KM

Doplata za jednokrevetnu sobu:  261,00KM

Cijena aranžmana “Putovanje Andaluzija i Lisabon” uključuje:

Avio kartu na relaciji  Zagreb-Lisabon-Zagreb, prevoz autobusom prema programu, smještaj u hotele 3/4* s noćenjem s doručkom, razgledi prema programu, ulaznica za Alhambru, pratilac grupe tokom putovanja, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana “Putovanje Andaluzija i Lisabon” ne uključuje:

Aerodromske takse 314,00KM (promjenjivo do ispisa karata), jednokrevetna soba 261,00KM, Fado show s večerom cc 103,00KM Flamenco show s večerom cc 93,00KM (minimum 15 osoba)

Andaluzija i Lisabon – minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: info@travelcentar.ba