Portugal velika tura s posjetom vinorodnoj dolini rijeke Douro

Portugal velika tura avionom iz Zagreba

Vrijednost više:  posjeti bajkovitoj palači Pena, slikovitoj vinorodnoj dolini rijeke Douro te očaravajućem gradu Tomar, svi izleti uključeni u cijenu

Datum putovanja: 28.09.-03.10.2018.  (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Lisabon

Sastanak na aerodromu u  Zagreb 2 sata prije leta kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 07.55h. Po dolasku u Lisabon, oko 10.10h odlazak u razgled grada s vodičem: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama (razgled unutrašnjosti crkve), pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Smještaj u hotel i kraći odmor. Navečer odlazak pješice i javnim prijevozom do centra starog grada. Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Povratak u hotel, noćenje.

2. dan , Lisabon

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupnju. Predlažemo odlazak javnim prijevozom do dijela grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, kazino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

3. dan, Lisabon-Estoril-Cascais-Cabo Da Roca-Sintra/Pena-Obidos-Fatima-Coimbra

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici) do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). U popodnevnim satima  nastavak vožnje prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Slijedi vožnja prema Fatimi, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,… Nakon razgleda, vožnja do obližnje Coimbre. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan,  Coimbra-Dolina rijeke Douro-Porto

Doručak. Odlazak u obilazak Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište… Kraće slobodno vrijeme te nastavak puta prema dolini rijeke Douro koja je definitivno jedna od najljepših vinskih regija u svijetu. Karakteriziraju je strmi terasasti vinogradi te bijele i žute vinarije u stilu hacijenda (pod nazivom Quintas) smještene na obroncima. Glavna vinska čvorišta na rijeci su Peso da Regua i Pinhao odakle se specijalnim brodicama zvanim rabelos vino prevozilo do Porta. Odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, Noval, Vesuvi, Quinta de la Rosa, Roriz i Gaviosa. Spektakularni terasasti vinogradi pružaju se na obje strane rijeke i pejzaži su izvanredni. Prvo slijedi kraća pauza u gradiću Peso da Regua, centru vinogradarstva regije. Po želji posjet jednoj od mnogobrojnih Quintasa uz degustaciju vina i razgled podruma (uz doplatu). Slijedi kraća vožnja do gradića Pinhao, srca doline Douro. Posjet željezničkoj stanici kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika)  iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane uz proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Nakon razgleda, slijedi vožnja brodicom po rijeci Douro uz jedinstven doživljaj okolnih vinograda. Po završetku nastavak puta prema Portu. U večernjim satima dolazak u hotel. Smještaj i noćenje.

5. dan,  Porto-Tomar-Batalha-Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,… Odlazak prema Tomaru,  slikovitom gradu sagrađenom uz rijeku Nabao. Na brežuljku iznad grada uzdiže se glavna templarska utvrda-Samostan  Kristovog reda kojeg je dao sagraditi Gualdim Pais, veliki meštar templarskog reda, 1160. god. Jedan od najljepših primjera manuelinske arhitekture, danas pod zaštitom UNESCO-a.  U crkvi se nalazi poznata kapela «Charola»-rotonda koja je građena po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Nastavak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. U večernjim satima dolazak u Lisabon, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan, Lisabon – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela prema aerodromu. Transfer do zračne luke oko 08.00h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 10.55h s dolaskom oko 15.05h.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi:  1.158,00KM / 1.105,00KM first minute*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za aerodromske takse: 261,00KM (promjenjivo do puta)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  261,00KM

Popust na trećem ležaju: na upit

 

Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

Povratna avio kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom, pratnju i vodstvo tokom putovanja, prevoz autobusom po programu (svi izleti uključeni), vožnja brodom rijekom Douro,  jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:  

Boravišna pristojba u Lisabonu 1 eur + u Portu 2 eur po noćenju po osobi – plaćanje u hotelu obavezno. Sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, degustacije, večeru u restoranu s Fadom cca 103,00KM,aerodromske takse 261,00KM (promjenjivo do puta)

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: info@travelcentar.ba