English:your passport to the world

Poslovni engleski u Londonu

Za biznis, pravnike, bankare, medicinare, zaposlene u sektoru ljudskih resursa…

Destinacija

London Kraljevski grad…Ogledalo multikulturalnosti… prijestolnica čitave Europe, svijet u malom!

Svojom raznovrsnošću nudi nezaboravan boravak svakom gostu, bez obzira na godine starosti. Ovaj grad karakterišu sa jedne strane prepune ulice, šoping molovi, dobro poznat noćni život, a sa druge poznati parkovi, muzeji, galerije.

O školi

LSE škola je najstarija zvanično akreditovana škola u Britaniji, datira još iz 1912. godine. Škola je srednje veličine, dovoljno mala da brine o svakom klijentu i dovoljno velika da ima odlične uslove za rad. Škola se nalazi u veoma ljepoj rezidencijalnoj četvrti, nedaleko od centra Londona. Namjenjena je poslovnim korisnicima. U okviru škole se nalaze savremeno opremljene učionice, restoran, internet cafe ali je i bežični internet dostupan u cijeloj zgradi.

Kursevi

Nastava. Časovi traju 60 minuta. Kursevi počinju svakog ponedjeljka, a za konkretne oblasti postoje određeni datumi započinjanja kursa u toku godine. Na početku se vrši testiranje na osnovu koga se polaznici svrstavaju u adekvatnu grupu. Postoji 9 različitih nivoa znanja.

Poslovni kurs jezika za mlade, namjenjen je kandidatima između 20 i 30 godina starosti. Održava se u periodu od 9:30-16h, od ponedjeljka do petka (24 časa sedmično). Maksimalan broj polaznika u grupi je 10.

Specijalizovani kurs za internacionalni biznis, pravnike, bankare, medicinare, zaposlene u sektoru ljudskih resursa, javnom sektoru, osiguranju. Namjenjen je profesionalcima, minimum 25 godina starosti, prosjek godina polaznika je 38. Održava se u periodu od 9-17h, od ponedjeljka do petka (30 časova sedmično). Maksimalan broj polaznika u grupi je 6. U cijeni kursa je ručak i online nastava. Kandidat mora imati nivo znanja 5-8 od 9.

Engleski u oblasti prodaje i marketinga. SM 25 (30) časova sedmično (15 sati nastava jedan na jedan+10 (15) sati komunikacija sa profesionalcima). Kurs obuhvata i 3 ručka i 2 društvene aktivnosti sedmično. Održava se u periodu od 8:45-12h i 13:30-16:45h. Maksimalan broj polaznika u grupi je 4. Kandidat mora imati nivo znanja 4-8 od 9.

Postoje i kursevi za inžinjere i farmaceute, individualni časovi,  pripreme za ispite (Cambridge, IELTS, TOLES, ILEC).

Smještaj

Smještaj je obezbjeđen u porodicama, rezidencijama, hotelima i privatnim apartmanima. Porodice se nalaze blizu škole (pješačka distanca ili kraća vožnja prevozom). Smještaj je kvalitetan, svaku porodicu redovno obilazi predstavnik škole. Postoje opcije porodica sa privatnim kupatilom i sa zajedničkim kupatilom. Sobe su jednokrevetne, opremljene stolom i stolicom za učenje, ormarom, peškirima i posteljinom, 90% porodica ima bežični internet.

Postoji nekoliko rezidencija u koje škola smješta svoje polaznike kao i veliki izvor hotela i privatnih apartmana koji se mogu rezervisati na zahtjev klijenta.

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: obilazak znamenitosti, odlazak u kino, pozorišta, klubove, pabove, sportovi, ekskurzije do Brajtona, Oksforda, ali i Pariza, Brisela i Amsterdama.

Cijene

Za kurs za mlade​ (poslovni engleski)​ i za mlade pravnike​ (uzrasta 20-30 godina)​ postoji doplata u periodu od ​2​.7.-​31​.8.​ u iznosu od​ ​5​0£ sedmično.
Cijena je data za smještaj u porodici​ u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona,​ sa ​zajedničkim​ kupatilom​.

Kurs poslovnog engleskog za mlade (20-30g) moguće je započeti svakog ponedjeljka.​
​Kurs za mlade pravnike​ (20-30g) moguće je započeti: 8.1., 5.2., 5.3., 23.4., 4.6., 2.7., 30.7., 10.9., 22.10. i 3.12.
​Specijalizovani kurs za pravnike (uzrast 30+) moguće je započeti: 29.1., 16.4., 18.6., 23.7., 1.10. i 26.11. Kurs traje 1 sedmicu. Cijena je bez smještaja.
​Kurs iz oblasti ​ljudskih resursa moguće je započeti: 5.3., 21.5., 30.7., 8.10. i 19.11. Kurs traje 1 sedmicu. Cijena je bez smještaja.
​Kurs za medicinare, inženjere, bankare i druge specijalizovane oblasti moguće je započeti svakog ponedeljka.​

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cijene programa, a ostatak do najmanje 4 sedmice prije početka kursa.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

 

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: info@travelcentar.ba